Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA WWW.TRGOVINA.RADIO1.SI 1. Splošne informacije Dobrodošli v spletni prodajalni www.trgovina.radio1.si, kjer lahko udobno kupujete 24 ur na dan. Podjetje AT MARKETING d.o.o. (v nadaljevanju: Dobrodelna trgovina Deželak Junak) in kupec medsebojne obveznosti v zvezi s storitvijo e-trgovine urejata s pogoji poslovanja, navedenimi na tem mestu. Dobrodelna trgovina Deželak Junak naročene izdelke dostavlja kupcem na območju Slovenije. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni prodajalni www.trgovina.radio1.si so na voljo le v slovenskem jeziku. V spletni prodajalni lahko nakupujete kot neregistriran uporabnik. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko 01 242 56 30, vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 15.00 uro, ali pišete na elektronski naslov trgovina@radio1.si . Če na vprašanje ne bomo mogli odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času. Dobrodelna trgovina Deželak Junak dopušča možnost napak pri objavljenih opisih ali ceni izdelkov.

2. Cene v spletni prodajalni Cene izdelkov, ki so objavljene v spletni prodajalni www.trgovina.radio1.si, so navedene v EUR in že vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo do preklica oziroma do objave novih cen. Ponudba na straneh spletne prodajalne velja samo za nakup preko spletne prodajalne. Za naročilo veljajo cene v trenutku oddaje naročila.

3. Postopek nakupa 1. Korak - Izbor in dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico Izdelek, ki ga želite kupiti, dodajte s klikom na ustrezen gumb »Dodaj v košarico«. Če ste z nakupovanjem zaključili, kliknite na gumb »Zaključi nakup«. Če želite v košarico dodati še druge izdelke, kliknite na gumb »Nadaljuj nakup«. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. V košarici si lahko v vsakem trenutku ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek iz košarice. Ko z dodajanjem izdelkov v košarico zaključite, kliknite na gumb »Zaključi nakup«. 2. Korak - Vpis uporabnika Uporabnik v spletni trgovini nakupuje brez registracije, vnese le podatke, potrebne za obdelavo naročila, kot označeno v poljih. 3. Korak – Naslov za dostavo Stran 2 od 5 V tretjem koraku sledi vpis oziroma pregled kontaktnih podatkov za dostavo. V primeru, da želite dostavo na drug naslov, kliknite možnost »Spremeni« in vpišite kontaktne podatke za dostavo na želen naslov. Obvezen je vnos telefonske številke za dostavo. Kliknite na »Sprejemam Splošne pogoje poslovanja« in nadaljujte na naslednji korak. 4. Korak – Plačilo Sledi izbira načina plačila. Izbirate lahko med: - PLAČILO OB NAROČILU – ob oddaji naročila uporabnik vnese zahtevane podatke za plačilo s kreditno kartico, plačila se izvede preko storitve Stripe. Uporabnik za plačilo izpolni zahtevana polja kreditne kartice (številka kartice, ime na kartici, datum poteka veljavnosti (MM/LL) in varnostno kodo). 5. Korak – Določitev naslova plačnika računa Uporabnik ima pred plačilom možnost izbire naslova plačnika, in sicer lahko označi naslov »isti, kot za dostavo« oz. označi »uporabite drug naslov plačnika računa«. 6. Korak – Potrditev in plačilo Naročilo je potrjeno in oddano s klikom na »Plačaj zdaj«. V vaš e-poštni nabiralnik boste prejeli sporočilo, da je bilo vaše naročilo uspešno avtorizirano in oddano. O nadaljnjih korakih v zvezi z vašim naročilom boste obveščeni po e-pošti.

4. Načini plačila V spletni prodajalni www.trgovina.radio1.si omogočamo način plačila, in sicer: • Plačilo ob naročilu - Naročene izdelke iz spletne prodajalne www.trgovina.radio1.si lahko plačate s kreditno kartico. Po oddaji naročila in po plačilu vam bomo po elektronski pošti poslali račun.

5. Dostava Izdelki, ki so na zalogi, bodo odpravljeni v roku od enega (1) do treh (3) delovnih dni, od dneva vašega naročila in plačila. Dostavo vršimo na dom ali izbrano prevzemno mesto na območju Slovenije. Naročene izdelke vam bo dostavil naš partner (Pošta Slovenije). Za zamude dobav zaradi neažurnosti prevoznikov ne odgovarjamo. V primeru neuspele dostave, je paket na voljo za prevzem v lokalni poslovalnici Pošte Slovenije.

 

Stroški dostave: Za nakup nad vrednostjo 50 evrov je poštnina brezplačna, pod to vrednostjo se obračunajo stroški pošiljanja v vrednosti 4,50 evrov. 

 

Stran 3 od 5 Lahko se zgodi, da zaloge posameznih izdelkov poidejo in niso več na voljo. Kadar vam naročenega izdelka ne moremo zagotoviti, si pridržujemo pravico, da od naročila odstopimo. O odstopu od naročila vas bomo pravočasno pisno obvestili.

6. Identifikacija strank ob prevzemu blaga Dostavljavec in prodajalec oziroma od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da bo naročeno blago izročeno pravemu naročniku.

7. Reklamacija – neskladnost izdelka Dobrodelna trgovina Deželak Junak nosi odgovornost za skladnost blaga v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). V primeru uveljavljanja reklamacije izdelka iz naslova neskladnosti izdelka vas prosimo, da izdelek vrnete skupaj s fotokopijo računa in opisom neskladnost, ki ste jo zaznali na izdelku. V primeru, da je obstoj neskladnosti izdelka za katerega uveljavljate reklamacijo sporen oz. reklamacija neupravičena, vas o tem obvestimo v roku 8 dni od prejema reklamacije. V kolikor je vaša reklamacija upravičena, bo skladnost izdelka vzpostavljena najpozneje v roku 30 dni, v nasprotnem primeru, ko skladnosti ne bo mogoče vzpostaviti, vam kupnino vrnemo. Ne odgovarjamo za napake in morebitno nastalo škodo, ki nastane ob nepravilni uporabi in vzdrževanju izdelka. Izdelek se skupaj z opisom neskladnosti in fotokopijo računa pošlje na naslov: AT MARKETING d.o.o., PE LJUBLJANA, Stegne 11b, 1000 Ljubljana – s pripisom »Dobrodelna trgovina Deželak Junak – REKLAMACIJE«. Za vse dodatne informacije ali vaša obvestila, smo vam na voljo po elektronski pošti trgovina@radio1.si ali pa na telefonski številki 01 242 56 30.

8. Odstop od pogodbe – zamenjava ali vračilo izdelka Naša želja je, da v spletni prodajalni www.trgovina.radio1.si nakupujete udobno, varno in brez skrbi. Zavedamo se, da pri spletnem nakupu izdelka niste pomerili, zato vam omogočamo, da izdelek preprosto zamenjate ali vrnete. Kupec ima skladno z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) pravico odstopiti od pogodbe, o čemer mora prodajalca obvestiti v roku 14 dni od nakupa. Izdelek prodajalcu vrne nemudoma oz. najpozneje v roku 14 dni od obvestila. Vračilo ali zamenjava je možno uveljaviti pri izdelkih, ki niso nošeni. V navedenem roku nam po elektronski pošti trgovina@radio1.si sporočite, da odstopate od pogodbe ter izdelek vrnite. Paketu z izdelkom, ki ga vračate priložite kratko obrazložitev odstopa ter fotokopijo računa. Najpozneje v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe, vam bomo kupnino vrnili (vračilo izdelka) oz. v najkrajšem možnem času poslali nov izbrani izdelek (zamenjava izdelka), po tem ko bomo prejeli vrnjen izdelek. Vračilo kupnine vam bomo vrnili na vaš bančni račun. Izdelek se skupaj z opisom odstopa ter navedbo št. TR potrošnika (številka računa, ime, priimek, naslov), ki podaja odstop in fotokopijo računa pošlje na naslov: AT MARKETING d.o.o., PE LJUBLJANA, Stran 4 od 5 Stegne 11b, 1000 Ljubljana – s pripisom »Dobrodelna trgovina Deželak Junak – ODSTOP«. Strošek poštnine krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

9. Pogodba o nakupu Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja. Sklenjena pogodba bo shranjena v podjetju šest (6) mesecev po sklenitvi. Dostop do pogodbe je možen v zgoraj navedenem časovnem obdobju.

10. Pritožbe in spori Dobrodelna trgovina Deželak Junak spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na naslov podjetja. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec račun prejme po elektronski pošti po odpošiljanju izdelka.

11. Razprodani izdelki V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

12. Splošni pogoji uporabe spletnega mesta Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.trgovina.radio1.si. Celoten dobiček od prodaje na spletnem mestu www.trgovina.radio1.si., ki predstavlja ustvarjene prihodke od prodaje, zmanjšane za nastale stroške v povezavi s prodanimi izdelki (stroški materiala/blaga, stroški tiska, pošte, ipd.) se nameni v dobrodelne namene, v okviru akcije Deželak Junak. Dobrodelna trgovina Deželak Junak se obvezuje, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju podatkov. Fotografije izdelkov, objavljene v spletni trgovini, se lahko zaradi različnih razlogov razlikujejo od dejanskega barvnega odtenka izdelkov. To spletno mesto je izključna last podjetja AT MARKETING d.o.o., zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, fotografij, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov. Stran 5 od 5 Dobrodelna trgovina Deželak Junak lahko te Splošne pogoje poslovanja spremeni kadarkoli, brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite splošne pogoje uporabe, pogoje poslovanja za e-trgovino in politiko varovanja osebnih podatkov v e-trgovini. Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani. Z vstopom na spletno stran www.trgovina.radio1.si soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.